A tavaszi időszak friss alapanyagokat és könnyed fogásokat hoz magával, melyek nemcsak ízletesek, de gyorsan elkészíthetők is, így nem kell sok időt töltened a konyhában. Ha kedveled az egyszerű, szezonális ételeket, próbáld ki ezeket a finomságokat és szerezd be a hozzávalókat az Auchan áruházakban!
Spárgakrémleves

A tavasz egyik sztárzöldsége a spárga, amiből ízletes és krémes levest készíthetsz. Egy kevés tejszínnel és fűszerekkel megbolondítva tökéletes előétel vagy akár könnyű vacsora is lehet belőle.
Hozzávalók:
1 db közepes méretű vöröshagyma
1 db közepes méretű burgonya
50 dkg zöldspárga
50 g vaj
7 dl zöldségalaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
2 dl habtejszín
5 dkg sajt
A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. A zöld spárga fás, alsó részeit lepattintjuk, a fejeket levágjuk és félretesszük. A szárát feldaraboljuk. Egy lábasban a hagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a krumplit és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és puhára főzzük. Egy turmixban krémesre turmixoljuk a levest, majd visszaöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a tejszínt és a spárgafejeket, felforraljuk, és tálalhatjuk is, egy kis sajttal megszórva (forrás: nosalty.hu).
Tavaszi sajtos-zöldséges quiche

Ez a quiche egy omlós pitetészta és friss zöldségek találkozása, ami nemcsak látványos, hanem isteni finom is, és akár hidegen is fogyasztható.
Hozzávalók:
200 g liszt
125 g vaj
5 db tojás
tojás
100 ml tej
150 ml tejszín
1 marék szeletelt csiperkegomba
1 marék friss spenót
1 lágy sajt
4 – 5 db koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
2 csipet szerecsendió
petrezselyem
só, bors
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojásokat egy tálban felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, tejet és tejszínt. A gombát kevés olajon lepirítjuk és hozzádobjuk a spenótleveleket. Ha összeesett a spenót, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk és a formába rakjuk. Levágjuk a felesleges lelógó részeket, kibéleljük alufóliával, 180 fokon 10 percig sütjük. Ezután kivesszük és az elősütött pitébe öntjük a tojásos-tejes tölteléket. Rádobáljuk a spenótos gombát, pár szem félbevágott koktélparadicsomot, vágott petrezselymet és szeletelt sajtot. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a quiche-t (forrás: streetkitchen.hu)
Epres-mascarponés pohárkrém

A friss eper és a mascarpone krémes kombinációja garantáltan a tavasz egyik legkedveltebb desszertje lesz. Hamar elkészül, és tökéletes lezárása egy könnyed ebédnek vagy vacsorának.
Hozzávalók:
Az eperraguhoz:
- 200 g eper
- 60 g cukor
- 100 ml pezsgő
A piskótához:
- 30 g vaj
- 50 g cukor
- 1 db tojás
- 50 ml pezsgő
- 50 g liszt
- 8 g kakaópor
- 2 g sütőpor
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml tejszín
- 20 g vaníliás cukor
Az epret a cukorral és a pezsgővel egy kis főzőedénybe tesszük, és 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Az epret kiszedjük és összezúzzuk, a visszamaradt szirupot pedig félretesszük, majd mindkettőt hagyjuk lehűlni. A piskótához a vajat összekeverjük a cukorral, belekeverjük a tojást és a pezsgőt, majd beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral összekevert lisztet. Az egészet csomómentesre keverjük, mikrózható edénybe öntjük, és 800 W-on 5-7 percre a mikróba tesszük. A mascarponét és a tejszínt kihabosítjuk a cukorral, kétfelé osztjuk, és az egyik felét megszínezzük az eperpüré egy részével. Mindkét részt habzsákba töltjük. A piskótát összemorzsoljuk, és elkezdjük a rétegezést. Alulra egy kanál eperpüré kerül, amire a fehér krémből teszünk egy keveset, erre jön a morzsolt piskóta, amit alaposan meglocsolunk a visszamaradt pezsgős epersziruppal, majd újabb réteg fehér krém, és végül eperpüré kerül a tetejére (forrás: streetkitchen.hu).