Kezdőlap Auchan Korzó Évszakok

Üzletek az Auchan korzó Üzlet- és Élményközpontban

Éttermek az Auchan korzó Üzlet- és Élményközpontban

Szolgáltatások

Kezdőlap Auchan Korzó Blog Főzzünk együtt: könnyű, tavaszi receptek

Főzzünk együtt: könnyű, tavaszi receptek

Megosztás

A tavaszi időszak friss alapanyagokat és könnyed fogásokat hoz magával, melyek nemcsak ízletesek, de gyorsan elkészíthetők is, így nem kell sok időt töltened a konyhában. Ha kedveled az egyszerű, szezonális ételeket, próbáld ki ezeket a finomságokat és szerezd be a hozzávalókat az Auchan áruházakban!

Spárgakrémleves

A tavasz egyik sztárzöldsége a spárga, amiből ízletes és krémes levest készíthetsz. Egy kevés tejszínnel és fűszerekkel megbolondítva tökéletes előétel vagy akár könnyű vacsora is lehet belőle.

Hozzávalók:

1 db közepes méretű vöröshagyma

1 db közepes méretű burgonya

50 dkg zöldspárga

50 g vaj

7 dl zöldségalaplé

só ízlés szerint

bors ízlés szerint

szerecsendió ízlés szerint

2 dl habtejszín

5 dkg sajt

A hagymát felaprítjuk, a burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk. A zöld spárga fás, alsó részeit lepattintjuk, a fejeket levágjuk és félretesszük. A szárát feldaraboljuk. Egy lábasban a hagymát vajon megpároljuk, hozzáadjuk a krumplit és a feldarabolt spárgát. Rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük az alaplével, fűszerezzük, és puhára főzzük. Egy turmixban krémesre turmixoljuk a levest, majd visszaöntjük a lábasba. Hozzáadjuk a tejszínt és a spárgafejeket, felforraljuk, és tálalhatjuk is, egy kis sajttal megszórva (forrás: nosalty.hu).

Tavaszi sajtos-zöldséges quiche

Ez a quiche egy omlós pitetészta és friss zöldségek találkozása, ami nemcsak látványos, hanem isteni finom is, és akár hidegen is fogyasztható.

Hozzávalók:

200 g liszt

125 g vaj

5 db tojás

tojás

100 ml tej

150 ml tejszín

1 marék szeletelt csiperkegomba

1 marék friss spenót

1 lágy sajt

4 – 5 db koktélparadicsom

2 gerezd fokhagyma

2 csipet szerecsendió

petrezselyem

só, bors

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, fóliába csomagoljuk és hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a tojásokat egy tálban felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, tejet és tejszínt. A gombát kevés olajon lepirítjuk és hozzádobjuk a spenótleveleket. Ha összeesett a spenót, lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett felületen kinyújtjuk és a formába rakjuk. Levágjuk a felesleges lelógó részeket, kibéleljük alufóliával, 180 fokon 10 percig sütjük. Ezután kivesszük és az elősütött pitébe öntjük a tojásos-tejes tölteléket. Rádobáljuk a spenótos gombát, pár szem félbevágott koktélparadicsomot, vágott petrezselymet és szeletelt sajtot. 180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a quiche-t (forrás: streetkitchen.hu)

Epres-mascarponés pohárkrém

A friss eper és a mascarpone krémes kombinációja garantáltan a tavasz egyik legkedveltebb desszertje lesz. Hamar elkészül, és tökéletes lezárása egy könnyed ebédnek vagy vacsorának.

Hozzávalók:

Az eperraguhoz:

  • 200 g eper
  • 60 g cukor
  • 100 ml pezsgő

A piskótához:

  • 30 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 db tojás
  • 50 ml pezsgő
  • 50 g liszt
  • 8 g kakaópor
  • 2 g sütőpor

A krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 20 g vaníliás cukor

Az epret a cukorral és a pezsgővel egy kis főzőedénybe tesszük, és 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Az epret kiszedjük és összezúzzuk, a visszamaradt szirupot pedig félretesszük, majd mindkettőt hagyjuk lehűlni. A piskótához a vajat összekeverjük a cukorral, belekeverjük a tojást és a pezsgőt, majd beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral összekevert lisztet. Az egészet csomómentesre keverjük, mikrózható edénybe öntjük, és 800 W-on 5-7 percre a mikróba tesszük. A mascarponét és a tejszínt kihabosítjuk a cukorral, kétfelé osztjuk, és az egyik felét megszínezzük az eperpüré egy részével. Mindkét részt habzsákba töltjük. A piskótát összemorzsoljuk, és elkezdjük a rétegezést. Alulra egy kanál eperpüré kerül, amire a fehér krémből teszünk egy keveset, erre jön a morzsolt piskóta, amit alaposan meglocsolunk a visszamaradt pezsgős epersziruppal, majd újabb réteg fehér krém, és végül eperpüré kerül a tetejére (forrás: streetkitchen.hu).