Kezdőlap Auchan Korzó Évszakok

Üzletek az Auchan korzó Üzlet- és Élményközpontban

Éttermek az Auchan korzó Üzlet- és Élményközpontban

Szolgáltatások

Kezdőlap Auchan Korzó Blog Gyors és hűsítő receptek a kánikulára

Gyors és hűsítő receptek a kánikulára

Megosztás

A nyári hónapok a könnyed, hűsítő fogásokról szólnak – friss gyümölcsök, ropogós zöldségek és gyorsan elkészíthető receptek, amelyek mellett több idő marad a napsütés és a kikapcsolódás élvezetére. Ha szereted a szezonális, egyszerű ételeket, amelyek pillanatok alatt összedobhatóak, próbáld ki ezeket a nyári finomságokat, és szerezd be a hozzávalókat az Auchan Korzó áruházakban, az ország 18 pontján!

Kovászos uborka krémleves

A kovászos uborka a megszokottól eltérően, főételek alapjának is izgalmas választás. Bár elsőre szokatlan lehet, savanykás íze szuper hűsítő fogássá teszi. Ez egy különleges, mégis egyszerű krémleves, ami a nyári forróságban, jéghidegen tálalva különösen jólesik.  

Hozzávalók: 250 g kovászos uborka

175 ml kovászos uborka lé

1 gerezd fokhagyma (kisebb)

250 g görög joghurt

só, bors

50 g kolbász

Betéthez:
1 db kovászos uborka

A kapros salsa verdéhez:

1 kis csokor kapor

1 kis csokor petrezselyem

100 ml olívaolaj

pár csepp citromlé

A krémleveshez a kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürés állagúra turmixoljuk, majd egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk. Összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kolbászt nagyon vékony karikákra vágjuk, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd kivesszük, és egy papírtörlőn leitatjuk. Hagyjuk hűlni, majd egy aprítógépben morzsa méretűre aprítjuk.

A betéthez való kovászos uborkát apró kockákra vágjuk. A salsa verdéhez az alapanyagokat aprítógéppel krémesre zúzzuk. A levest jéghidegen tálaljuk, megszórjuk a kolbászmorzsával és az uborkakockákkal, meglocsoljuk a salsa verdével és a kolbász zsírjával, majd egy pár levél kaprot teszünk rá. (forrás: streetkitchen.hu)

Joghurtos tésztasaláta

A tésztaételeknek számtalan verziója létezik, a hideg tésztasaláta pedig tökéletes választás nyárra, ugyanis gyorsan elkészíthető és egy könnyű, hűsítő fogás, ízesítése pedig egyszerűen személyre szabható.

Hozzávalók:

300 g brokkoli

400 g fusilli tészta

½ db piros kaliforniai paprika

½ db sárga kaliforniai paprika

½ fej lila hagyma (100 g/fej)

2 db paradicsom (90 g/db)

3 db szárzeller

2 csokor petrezselyem

500 ml görög joghurt

2 gerezd fokhagyma

A brokkolit rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük, és egy szűrő segítségével kiszedjük. Amikor kivettük a vízből a brokkolit, hideg vízbe szedjük át. A tésztát beleszórjuk a főzővízbe, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit, a felvágott sárga és piros kaliforniai paprikát, a finomra vágott lila hagymát, a felkockázott paradicsomot, a felvágott zellert és a finomra vágott petrezselymet. A joghurtot megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd a zöldséges-tésztás keverékre öntjük, és alaposan összekeverjük. (forrás: streetkitchen.hu)

Túrógombóc eperraguval

Egy frissítő, könnyed nyári étel, amit felturbózhatunk a kedvenc gyümölcseinkből készült raguval, a még finomabb végeredményért. Desszertként vagy akár főételként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

A gombóchoz:

450 g túró

2 db tojás

60 g zabliszt

½ mk só

1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)

1 db citrom héja

Az eperraguhoz:

100 ml víz

50 g kristálycukor

1 db lime

1 tk kukoricakeményítő

200 g eper

6 db mentalevél

A túrógombóc bundájához:

100 g zabpehely

1 ek kristálycukor

A túrógombóc első lépéseként egy kb. 3 literes lábasban 2,5 liter, enyhén sós vizet teszünk fel a gombócoknak. A gombócokhoz a túrót szitán áttörjük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és 15 percet pihentetjük.

Az eperraguhoz egy kisebb gyorsforralóban 3 perc alatt összefőzzük a vizet a cukorral, a lime levével és reszelt héjával, majd besűrítjük a keményítővel. Az epret kockára, a mentát pedig nagyon apróra vágjuk, és beledobjuk a kissé kihűlt szirupba. Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a zabpelyhet, majd miután kihűlt hozzákeverjük a kristálycukrot.

A túrós masszából gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük őket. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Szűrőkanál segítségével kiemeljük a gombócokat, és a pirított zabpehelybe forgatjuk. A tányérra kanalazunk az eperraguból, ráhelyezzük a gombócokat, majd meghintjük porcukorral, és jóízűen elfogyasztjuk. (forrás: streetkitchen.hu)