A nyári hónapok a könnyed, hűsítő fogásokról szólnak – friss gyümölcsök, ropogós zöldségek és gyorsan elkészíthető receptek, amelyek mellett több idő marad a napsütés és a kikapcsolódás élvezetére. Ha szereted a szezonális, egyszerű ételeket, amelyek pillanatok alatt összedobhatóak, próbáld ki ezeket a nyári finomságokat, és szerezd be a hozzávalókat az Auchan Korzó áruházakban, az ország 18 pontján!
Kovászos uborka krémleves

A kovászos uborka a megszokottól eltérően, főételek alapjának is izgalmas választás. Bár elsőre szokatlan lehet, savanykás íze szuper hűsítő fogássá teszi. Ez egy különleges, mégis egyszerű krémleves, ami a nyári forróságban, jéghidegen tálalva különösen jólesik.
Hozzávalók: 250 g kovászos uborka
175 ml kovászos uborka lé
1 gerezd fokhagyma (kisebb)
250 g görög joghurt
só, bors
50 g kolbász
Betéthez:
1 db kovászos uborka
A kapros salsa verdéhez:
1 kis csokor kapor
1 kis csokor petrezselyem
100 ml olívaolaj
pár csepp citromlé
A krémleveshez a kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürés állagúra turmixoljuk, majd egy sűrű szűrőn átpasszírozzuk. Összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kolbászt nagyon vékony karikákra vágjuk, közepes hőmérsékleten egy serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd kivesszük, és egy papírtörlőn leitatjuk. Hagyjuk hűlni, majd egy aprítógépben morzsa méretűre aprítjuk.
A betéthez való kovászos uborkát apró kockákra vágjuk. A salsa verdéhez az alapanyagokat aprítógéppel krémesre zúzzuk. A levest jéghidegen tálaljuk, megszórjuk a kolbászmorzsával és az uborkakockákkal, meglocsoljuk a salsa verdével és a kolbász zsírjával, majd egy pár levél kaprot teszünk rá. (forrás: streetkitchen.hu)
Joghurtos tésztasaláta

A tésztaételeknek számtalan verziója létezik, a hideg tésztasaláta pedig tökéletes választás nyárra, ugyanis gyorsan elkészíthető és egy könnyű, hűsítő fogás, ízesítése pedig egyszerűen személyre szabható.
Hozzávalók:
300 g brokkoli
só
400 g fusilli tészta
½ db piros kaliforniai paprika
½ db sárga kaliforniai paprika
½ fej lila hagyma (100 g/fej)
2 db paradicsom (90 g/db)
3 db szárzeller
2 csokor petrezselyem
500 ml görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
A brokkolit rózsáira szedjük, majd forrásban lévő sós vízben 3 percig főzzük, és egy szűrő segítségével kiszedjük. Amikor kivettük a vízből a brokkolit, hideg vízbe szedjük át. A tésztát beleszórjuk a főzővízbe, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit, a felvágott sárga és piros kaliforniai paprikát, a finomra vágott lila hagymát, a felkockázott paradicsomot, a felvágott zellert és a finomra vágott petrezselymet. A joghurtot megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymát, majd a zöldséges-tésztás keverékre öntjük, és alaposan összekeverjük. (forrás: streetkitchen.hu)
Túrógombóc eperraguval

Egy frissítő, könnyed nyári étel, amit felturbózhatunk a kedvenc gyümölcseinkből készült raguval, a még finomabb végeredményért. Desszertként vagy akár főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
A gombóchoz:
450 g túró
2 db tojás
60 g zabliszt
½ mk só
1 csomag vaníliás cukor (8 g-os kiszerelés)
1 db citrom héja
Az eperraguhoz:
100 ml víz
50 g kristálycukor
1 db lime
1 tk kukoricakeményítő
200 g eper
6 db mentalevél
A túrógombóc bundájához:
100 g zabpehely
1 ek kristálycukor
A túrógombóc első lépéseként egy kb. 3 literes lábasban 2,5 liter, enyhén sós vizet teszünk fel a gombócoknak. A gombócokhoz a túrót szitán áttörjük, összekeverjük a többi alapanyaggal, és 15 percet pihentetjük.
Az eperraguhoz egy kisebb gyorsforralóban 3 perc alatt összefőzzük a vizet a cukorral, a lime levével és reszelt héjával, majd besűrítjük a keményítővel. Az epret kockára, a mentát pedig nagyon apróra vágjuk, és beledobjuk a kissé kihűlt szirupba. Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a zabpelyhet, majd miután kihűlt hozzákeverjük a kristálycukrot.
A túrós masszából gombócokat formázunk, és a forrásban lévő vízbe tesszük őket. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a víz felszínére. Szűrőkanál segítségével kiemeljük a gombócokat, és a pirított zabpehelybe forgatjuk. A tányérra kanalazunk az eperraguból, ráhelyezzük a gombócokat, majd meghintjük porcukorral, és jóízűen elfogyasztjuk. (forrás: streetkitchen.hu)