Kezdőlap Auchan Korzó Évszakok

Üzletek az Auchan korzó Üzlet- és Élményközpontban

Éttermek az Auchan korzó Üzlet- és Élményközpontban

Szolgáltatások

Kezdőlap Auchan Korzó Blog Forró levesek a hideg téli napokra

Forró levesek a hideg téli napokra

Megosztás

A hideg téli napokon nincs is jobb egy gőzölgő levesnél, ami nemcsak felmelegít, hanem igazi komfortot ad a léleknek is. Akár egy tartalmas húslevest, vagy egy krémes zöldséglevest választasz, a forró levesek minden tekintetben hozzájárulnak a téli hangulathoz. Próbáld ki az alábbi levesrecepteket, melyek biztosan jókedvre derítenek a hideg napokon! (Forrás: streetkitchen.hu)

Mexikói sajtleves

Hozzávalók:

  • 15 dkg bacon
  • 1 szál angol zeller
  • 1 fej hagyma
  • 10 – 15 db karika jalapeno
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • 2 – 3 dl világos sör
  • ½ l alaplé
  • 5 dkg vaj
  • 4 ek liszt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 30 dkg jól olvadó sajt
  • 1 – 2 db tortilla

Elkészítés:

A bacont kockákra vágjuk, és egy nagy lábosban zsírjára sütjük, majd eltávolítjuk. A bacon zsírján a felkockázott zellert, vöröshagymát, fokhagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott a jalapenot, valamint a kakukkfüvet, és néhány perc alatt összefőzzük. Ráöntünk egy fél üveg világos sört, valamint olyan 4-5 deci alaplét, és visszaforraljuk kábé az egyharmadáig. A vajat megolvasztjuk, majd elkeverjük a liszttel csomómentesen, míg aranybarna nem lesz a rántás. Ha ez megvan, belekeverjük a levesbe, majd jöhet bele a tejszín és a sajt. Ha túl sűrű, némi alaplével és sörrel higíthatunk rajta. Miután a leves újra forrásba jött, készen is vagyunk. Miután kitálaltuk, további jalapeno-karikákkal, bacon chipsszel díszítjük, és tortillát ropogtatunk hozzá.

Currys sárgaborsó krémleves

Hozzávalók:

  • 250 g sárgaborsó
  • 3 ek étolaj
  • 2 fej vöröshagyma (125 g/fej)
  • 1 szál sárgarépa (230 g/szál)
  • 2 ek sárga currypaszta
  • 4 cm friss gyömbér

Elkészítés:

A currys sárgaborsó-krémleves elkészítéséhez a sárgaborsót 8 órára beáztatjuk háromszoros mennyiségű vízbe. Egy nagy lábasban olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a durvára vágott vöröshagymát. Rádobjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott répát, a currypasztát, a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, és magas lángon alaposan lepirítjuk 4-5 perc alatt. Sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, felöntjük az alaplével és közepes lángon kb. 35 perc alatt puhára főzzük. Mikor megpuhult minden levesbetét, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Legvégül jöhet hozzá a kókusztejszín és a lime kifacsart leve, majd 2-3 perc alatt készre főzzük. Tálalhatjátok magában is, vagy hozzám hasonlóan egy kis pirított hagymával megszórva.

Ízletes pandúrleves

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 fej vöröshagyma (150 g/fej)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 300 g sertéscomb
  • 1 szál sárgarépa (120 g/szál)
  • 1 szál fehérrépa (100 g/szál)
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek daráltpaprika-krém
  • 300 g csiperkegomba
  • 1 ek mustár
  • 1 ek majoránna
  • só, bors
  • A habaráshoz:
  • 175 g tejföl
  • 25 g finomliszt

Elkészítés:

A pandúrleves elkészítéséhez zsírt melegítünk egy fazékban. Hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát, és közepes hőfokon 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a kb. 1,5 cm-es kockákra vágott combot és közepesen erős hőfokon további 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kb. 250 ml vízzel és addig főzzük, amíg a víz el nem párolog. Hozzáadjuk a 0,5 cm-es karikákra vágott répát és fehérrépát, a fűszerpaprikát, a daráltpaprika-krémet, felöntjük 1,2 liter vízzel és addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús háromnegyed készültségi szintig megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a mustárt, a majoránnát, és még 10 percig főzzük, amíg minden megpuhul. A habaráshoz a tejfölben elkeverjük a lisztet, merünk hozzá egy merőkanálnyit a levesből, vagyis hőkiegyenlítünk, és behabarjuk vele a levest 2-3 perc forralással. Tálalásnál megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és ropogós kenyeret kínálunk mellé.